MNE | RUS | ENG

Lugovi bb, PSP, 85310 Budva
Tel./fax: +382 33 459 511
Mon.: +382 67 372 211
Skype: suncicaf
E-mail: crnagoraturs@t-com.me

Glavnaya > Crna Gora > Budva 

Budva

Hoteli:

Hotel Aquamarin (od 31.00 eur)
Hotel Aleksandar (od 28.00 eur)
Hotel Garni Koral (od 20.00 eur)
Hotel Blue Star (od 51.00 eur)
Hotel Max Prestige (od 42.00 eur)
Hotel MB (od 36.00 eur)
Hotel Podostrog (od 28.00 eur)
Hotel Slovenska plaza (od 30.00 eur)

Apartmani:

Villa Butua (od 44.00 eur)
Villa Apia (od 55.00 eur)

Budva se nalazi u centralnom dijelu crnogorskog primorja, pripada tzv. Budvanskoj rivijeri. Budva je jedan od najstarijih gradova Jadrana , oko 2500 godina ( prvi naziv Butou se pominje jos u vrijem Sofokla u V vijeku prije nove ere. Grad je nekoliko puta bio rusen zemljotresima i svaki put su ga gradili iznova zahvaljujuci cemu se ovdje elementi drevne kulture i danas mogu sresti.

Stari grad Budva je neprocjenjiv kulturni spomenik. Budva je kroz istoriju pripadala Vizantiji, , Venecijanskoj republici i Austriji. Krajem XV vijeka grad je dobio svoju zavrsnu formu i bio utvrdjen zidinama. Vecina istoriskih spomenika je skoncentrisano upravo u Starom gradu. U gradskoj citadeli se nalazi muzej. Pored citadele se nalaze tri crkve: crkva Sv. Ivana ( VII vijek) crkva Sv. Marije ( 840 godina) I crkva Sv. Trojice ( sagradjena 1804. godine.

Budva je istorijski i kulturni centar Crne Gore. Ovdje se nalazi mnogo muzeja umjetnosti u kojima se cuvaju radovi umjetnika iz cijelog svijeta. Ljeti u Budvu dolaze poznati klasicni muzicari tako da zivot grada postaje svojevrsni praznik. Budva je pravo mjesto za one koji vole aktivan i veseo odmor. Mnostvo restorana, barova, kazina, diskoteka, sportskih centara cini odmor u Budvi privlacnim i nezaboravnim.

Budva je centar istoimene opstine koja obuhvata turisticka naselja Becice , Rafailovice, Przno, Milocer i Sveti Stefan. Mala turisticka naselja Przno, Milocer i Sveti Stefan su jedna od najprestiznijih u Crnoj Gori.