MNE | RUS | ENG

Lugovi bb, PSP, 85310 Budva
Tel./fax: +382 33 459 511
Mon.: +382 67 372 211
Skype: suncicaf
E-mail: crnagoraturs@t-com.me

Glavnaya > Crna Gora > Kolasin 

Kolasin

Opština Kolašin nalazi se u središnjem dijelu kontinentalne Crne Gore. Prostire se na površini od 897 kvadratnih kilometara u gornjim i središnjim tokovima Tare i Morače.

Kolašin je tvrđava-varoš koju su Turci, na raskrsnici puteva, podigli sredinom XVII vijeka. Crnoj Gori je pripao nakon Berlinskog kongresa 1878, a geografski položaj mu omogućuje da bude centar zimskih dešavanja. Jadranska magistrala i pruga Beograd – Bar čine dostupnim prirodne ljepote kojima je okružen. Grad jedinstvenim čini blizina Biogradske gore, na Bjelasici, u čijem okrilju je Biogradsko jezero, a na devet kilometara od grada su skijaske staze.

Na području Kolašina postoji dosta značajnih kulturno - istorijskih spomenika iz starije prošlosti, koji su odavno našli značajno mjesto u istoriji i našoj kulturnoj baštini. Najznačajniji od tih spomenika je svakako Manastir Morača koji se nalazi na desnoj obali istoimene rijeke.

U Kolasinu je turisticki sadrzaj raznovrstan, zimi je tu skijaliste a ljeti razni oblici aktivnog odmora: ribolov, splavarenje, planinarenje i ostalo.