MNE | RUS | ENG

Lugovi bb, PSP, 85310 Budva
Tel./fax: +382 33 459 511
Mon.: +382 67 372 211
Skype: suncicaf
E-mail: crnagoraturs@t-com.me

Glavnaya > Crna Gora > Sutomore 

Sutomore

Hoteli:

Hotel Korali (od 22.00 eur)

Apartmani:

Villa Popovic (od 12.00 eur)

Sutomore je grad na Crnogorskom primorju sa preko 2000 stanovnika. Sutomore se nalazi na 7 km severoistočno od Bara I pripada opstini Bar. Sutomorska (gradska) plaža dugačka je preko 2.5 km, dok se u širinu prostire između 30 i 40m. Cijelom dužinom obale, nalazi se šetalište, na kome se nalaze brojni kafići, restorani, diskoteke, noćni barovi, klubovi, prodavnice, igraonice, lunapark za djecu. Sutomore ima odlicnu drumsku I zeljeznicku povezanost sa svim gradovima u Crnoj Gori.

Sutomore ima preko 260 sunčanih dana godišnje, a prosječna godišnja temperatura iznosi oko 16 stepeni Celzijusa. Sezona kupanja traje od maja do oktobra.

Sutomore je kroz vjekove bilo ribarsko naselje, gusarsko svratište između utvrđenih gradova: Stari Bar (Antivari), Haj Nehaj i Golo Brdo. Brojni arheološki nalazi i zapisi, crkve i manastiri govore o stalnom velikom interesu i minulih generacija kroz vjekove za ovo područje.

Osim gradske plaze Sutomore ima i brojne divlje plaže-uvale za romantičare i avanturiste među kojima će svako naći svoju omiljenu pjeskovitu, šljunkovitu ili kamenitu plažu.